Un segon objectiu va ser prospectar tota la regió circumdant a Kom el-Khamasin. I, efectivament, el mateix any 2019 vam descobrir un segon jaciment arqueològic, fins al moment no documentat, que ha resultat ser un complex cultual del Regne Nou, a base d’un edifici central quadrangular de tovot, amb els accessos de pedra calcària, decorat amb pintures reials, i una sèrie de dipòsits rituals de ceràmica situats als voltants, pel sud i l’oest.
Un cop acabats els treballs d’excavació en aquests dos jaciments (donats a conèixer a través de publicacions preliminars i congressos i ara pendents de publicacions finals), l’activitat de la Missió es trasllada a Saqqara nord, en concret al cementiri situat al nord-oest de la piràmide graonada, on Auguste Mariette va excavar, fa 150 anys, les grans mastabes dels summes sacerdots dels déus Ptah i Sokar de Memfis durant el Regne Antic. Atès que Imephor Impy Nikauptah, el principal personatge enterrat a Kom el-Khamasin, va ser summe sacerdot memfita durant el Primer Període Intermediari, ens hem proposat anar rere les petjades dels seus predecessors en l’ofici. L’any 2023 hem obtingut del SCA la concessió per a excavar la primera d’aquestes tombes: la mastaba de Sabu Tjety, que va viure a la segona meitat de la VI dinastia.
La SEAMS, co-dirigida pel Dr. Josep Cervelló, de l’IEPOA de la UAB, i el Dr. Mohammad Youssef, del SCA i director de l’àrea arqueològica de Saqqara, compta amb un ampli equip d’egiptòlegs, arqueòlegs i tècnics de la UAB, del SCA i d’altres institucions. Molts dels seus membres són doctors o doctorands per la UAB, antics estudiants del Màster Universitari en Egiptologia de la nostra universitat.