Daniel González León

Secretari de la missió i epigrafista

Daniel González León és graduat en Història per la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatea (UPV/EHU) i màster en Egiptologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El seu projecte actual de tesi, sota la direcció del Dr. Josep Cervelló Autuori (UAB), està dedicat a l’estudi de diversos títols privats, com imȝ-ʿ, ḫw-ʿ, ḥqȝ Bȝt y ḥȝty-ʿ (n Mnʿt-Ḫw=f-wỉ), al Regne Antic i Mitjà. Per desenvolupar-la ha gaudit d’un contracte predoctoral finançat pel Departamento de Educación del Govierno Vasco (2018-2022), així com de diverses estades de recerca finançades al British Museum, la Harvard University i el Czech Institute of Egyptology (Charles University).

Daniel és professor associat a la UAB i imparteix les assignatures de Textos Egipcis I i Epigrafia i Paleografia Egípcies al Màster Universitari Oficial en Egiptologia (UAB). (UAB). També és subdirector de la sèrie de publicacions egiptòlogues Aula Aegyptiaca-Studia i membre de diversos projectes de recerca, entre els quals es destaca Estudios de epigrafía funeraria egipcia de la región menfita (MICINN, ref. PID2019-105878GB-I00).

Durant l’any acadèmic 2022-2023, Daniel treballarà al Metropolitan Museum of Art de Nova York com a Andrew W. Mellon fellow per fer l’estudi paleogràfic dels Decrets de Coptos.

https://uab.academia.edu/DanielGonzálezLeón

Patrocinadors i col·laboradors