Marc Orriols-Llonch

Director de camp i arqueòleg

Marc Orriol-Llonch és professor associat d’Egiptologia del Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). És doctor (2010) i màster (2004) en Egiptologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i llicenciat en Hitòria per la Univarsitat de Barcelona (1999). Des del 2011 és membre de Tàcita Muta. Grup d’Estudis de Dones i Gènere a l’Antiguitat (Universitat de Barcelona).

Des de 2002 es dedica a impartir conferències i cursos sobre Egiptologia (acadèmics i divulgació) tant a centres universitaris nacionals com a institucions i empreses dedicades a la didàctica de la Història. Des del 2010 és professor del Màster Universitari en Egiptologia de la UAB i desde 2015, professor del Diploma de Postgrau Online en Antic Egipte: Espais, Llenguatges, Identitats. Ha dirigit una tesi doctoral de temàtica egiptològica i actualment en dirigeix 4. Ha realitzat diverses estades de recerca a universitats europees i egípcies.

La seva investigació s’emmarca en els estudis de gènere en Egiptologia. La seva principal línia de recerca són les relacions sexuals a l’antic Egipte, tema sobre el que va versar la seva tesi doctoral. També treballa qüestions com la dona, els rituals de pas de la pubertat i les edats a l’antic Egipte. Ha participat en nombrosos congressos, tant nacionals com internacionals i té nombroses publicacions a revistes i obres col·lectives especialitzades

(https://uab.academia.edu/MarcOrriolsLlonch).

Ha participat en diferents projectes de recerca finançats de temàtica egiptològica.

Compta amb àmplia experiència com a arqueòleg en jaciments prehistòrics, ibèrics i romans a Catalunya i en treball en laboratoris arqueològics.

Patrocinadors i col·laboradors