Francisco Javier García Ramis

Arqueòleg

Francisco Javier García Ramis és graduat en Història per la Universitat de les Illes Balears (UIB) i màster en Egiptologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Actualment és doctorand del Departament d’Arqueologia Prehistòrica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) sota la direcció del Dr. Miquel Molist Montaña i la Dra. Anna Maria Gómez Bach.

Es troba inscrit en la línia doctoral anomenada “Arqueologia de les primeres societats agrícoles i ramaderes” del programa de doctorat de l’esmentat departament. La seva tesi se centra en la distribució espacial i la caracterització de jaciments arqueològics del nord-est de Síria i el nord de l’Iraq pertanyents a una cultura local anomenada Nínive V durant els primers segles de l’edat del bronze antic (ca. 3000-2700 aC).

Ha adquirit experiència en diferents camps relacionats amb l’arqueologia de camp en diversos jaciments arqueològics, principalment a Mallorca (Illes Balears, Espanya) i Còrsega (França): Pol·lèntia i oratori de Santa Anna (Alcúdia), Son Serra (Muro), Sa Ferradura (Manacor), Ses Païsses (Artà), Puig de sa Morisca (Calvià) i Cucciurpula (Còrsega). A més, també ha actuat com a tècnic arqueòleg al jaciment prehistòric des Rossells (Felanitx, Mallorca) i ha treballat en arqueologia d’urgència per a l’empresa privada ‘Abans arqueologia’ en diverses intervencions a Catalunya.

Patrocinadors i col·laboradors