Mohammad Youssef

Codirector egipci de la missió i arqueòleog

Mohammad Mohammad Youssef Morsy és actualment el Director de les Antiguitats de Saqqara del Supreme Council of Antiquities. És llicenciat en Arqueologia i Egiptologia per la Universitat del Caire, així com Màster i Doctor en Egiptologia per la mateixa universitat. També té un Diploma de Guia Turístic d’Anglès per la Universitat d’Helwan i es va graduar a l’Archaeological Field School organitzada a Memphis el 1997 per l’American Research Centre in Egypt (ARCE). El 2002 va ser arqueòleg supervisor a la mateixa escola.

Des del 1993 ha dut a terme importants excavacions a Saqqara i Abusir per al Supreme Council of Antiquities, tant en qualitat de director com de director assistent. També col·labora en diversos projectes de cartografia i patrimoni, com el projecte ítalo-egipci per a l’elaboració d’un mapa de risc de la necròpolis de Saqqara o el projecte franc-egipci per a la gestió del patrimoni titulat “Enhancing the Value of Saqqara Archaeological Site” . Ha estat el responsable de la tasca ingent de recompte i trasllat d’antiguitats des dels antics magatzems de Saqqara als actuals, al costat del nou museu. Des del 1994 ha col·laborat amb nombroses missions estrangeres (australiana, txeca, americana, japonesa, francesa, anglesa, portuguesa, alemanya i polonesa) a Saqqara, Abusir, Dashur i Memfis.

Els resultats dels seus treballs i investigacions han estat publicats a diversos articles en revistes egiptològiques d’impacte i en llibres especialitzats.

Patrocinadors i col·laboradors