Jaume Vilaró Fabregat va obtenir els Graus en Història de l’Art i en Conservació-Restauració dels Béns Culturals per la Universitat de Barcelona (UB) el 2015. Durant els Graus, va completar un any acadèmic (ERASMUS) a la Università degli Studi di Roma “La Sapienza” (Roma). Posteriorment, el 2017, va completar el màster en Egiptologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Abans de començar els seus estudis de doctorat, Jaume va realitzar com a becari tres estades de recerca i formació a les col·leccions egiptològiques del Musée du Louvre (Paris), el Museu Egizio (Turí) i els Musei Vaticani (Ciutat del Vaticà). Actualment és membre investigador del Vatican Coffin Project, projecte internacional dedicat a l’estudi dels yellow coffins produïts durant la Dinastia XXI.
El 2019, Jaume va iniciar els seus estudis de doctorat en Egiptologia a la Università degli Studi di Napoli Federico II. La seva investigació se centra en els non-stola yellow coffins conservats al Museu Egizio. El seu objectiu principal és investigar la relació entre els textos i la iconografia que apareixen en aquests objectes per estudiar els tallers del període, i també s’interessa en el seu aspecte material i tècnic. El projecte també tracta la religió i el món funerari que va caracteritzar el Tercer Període Intermedi.
Com a restaurador, el Jaume ha participat en diversos projectes de conservació i restauració dirigits pel Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (Barcelona) i el Museu Nacional d’Art de Catalunya (Barcelona). A més, també va formar part de l’equip que es va ocupar de la restauració dels frescos de la cúpula de l’església de Sant Antoni (València).